Wrapper

Main

Δέκα ενδιαφέροντα πράγματα που σίγουρα δεν ξέρεις για το δέρμα και την ιστορία του
  1. Το δέρμα περιέχει πόρους έτσι, ανάλογα με το περιβάλλον στο οποίο βρίσκεται αλλάζει σε υφή και εμφάνιση. Σε ένα αρκετά υγρό περιβάλλον, το δέρμα γίνεται πιο μαλακό καθώς απορροφά την υγρασία που υπάρχει στον αέρα, αντίστοιχα σε ένα στεγνό περιβάλλον το δέρμα γίνεται πολύ πιο σκληρό. Διαρκεί επίσης περισσότερο εάν κρατηθεί μακριά από το νερό για μεγαλύτερη διάρκεια. Επομένως, είναι πάντα καλή ιδέα να διατηρείτε τα δερμάτινα αντικείμενα σας στο κατάλληλο περιβάλλον.

  2. Το δέρμα γενικά είναι ένα πολύ τραχύ και σκληρό υλικό, το οποίο συνεπάγεται ότι κάποιες φορές δεν είναι εύκολο να βαφτούν, αυτό ισχύει ακόμα περισσότερο στην περίπτωση του λευκού δέρματος καθώς η βαφή είναι επιρρεπής στο ράγισμα και δεν πήζει. Μην εκπλαγείτε αν μπείτε σε ένα κατάστημα δερμάτινων ειδών και αναρωτηθείτε γιατί τα λευκά προϊόντα είναι πιο ακριβά από τα υπόλοιπα χρώματα.

  3. Το δέρμα υπάρχει εδώ και αιώνες και κατασκευάζεται από δέρματα ζώων χωρίς την ανάγκη χρήσης συνθετικών υλικών. Ήταν πάντα φιλικό προς το περιβάλλον και αυτό είναι κάτι που δεν θα αλλάξει ποτέ.

  4. Ο μέσος καταναλωτής φοράει τέσσερα δερμάτινα προϊόντα ανά πάσα στιγμή, είτε αυτό είναι ένα ζευγάρι παπούτσια, μια τσάντα, ένα πορτοφόλι ή ακόμα και το λουράκι του ρολογιού.

  5. Τα βοοειδή και τα πρόβατα εκτρέφονται κατά κύριο λόγο για το κρέας, τα γαλακτοκομικά και τα μάλλινα προϊόντα. Το δέρμα είναι υποπροϊόν, καθώς αντιπροσωπεύει ένα μικρό ποσοστό της αξίας του ζώου το οποίο είναι περίπου 5% με 10%. Επί του παρόντος σε όλο τον κόσμο, κανένα ζώο δεν σφάζεται με μοναδικό σκοπό την παραγωγή δέρματος.

  6. Η βιομηχανία του δέρματος παράγει περισσότερα από 53,8 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ παγκοσμίως κάθε χρόνο. Αυτό το γεγονός ότι αντιπροσωπεύει μεγαλύτερη αξία σε δολάρια από την πώληση καουτσούκ, βαμβακιού, καφέ, τσαγιού, ρυζιού και ζάχαρης – μαζί! Και από αυτά τα 53,8 δισεκατομμύρια δολάρια, σχεδόν το 60 τοις εκατό αντιπροσωπεύει την πώληση δερμάτινων υποδημάτων.

  7. Το δέρμα χρησιμοποιούταν κάποτε ως μια πολύ κομψή ταπετσαρία. Τον 17ο αιώνα, στη Φλωρεντία και στη Βενετία της Ιταλίας, θεωρούνταν πολύ της μόδας να βάζετε το σπίτι σας δερμάτινη ταπετσαρία.

  8. Το μοσχαρίσιο δέρμα είναι το δέρμα που χρησιμοποιείται περισσότερο στην παραγωγή δερμάτινων προϊόντων, αυτό οφείλεται πιθανώς στην ευκολία της φροντίδας του, ειδικά όταν του δίνεται προστατευτικό φινίρισμα ή αδιαβροχοποίηση. Το μοσχαρίσιο δέρμα συνήθως είναι και το πιο χοντρό δέρμα.

  9. Το δέρμα έγινε ευρέως γνωστό το 3000 π.Χ. Κατά τη διάρκεια της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, είναι ευρέως γνωστό ότι τα πανιά που χρησιμοποιούνταν στα σκάφη ήταν κατασκευασμένα από δέρμα. Άλλες κοινές χρήσεις περιλάμβαναν οικιακά έπιπλα, σκηνές, όπλα και θωράκιση σώματος. Περίπου 1000 χρόνια αργότερα, το δέρμα άρχισε να φοριέται από τις μοντέρνες Αιγύπτιες γυναίκες.

  10. Το top grain δέρμα δεν σημαίνει κορυφαία ποιότητα. Όσοι δεν είναι εξοικειωμένοι με τα γεγονότα για το δέρμα μπορεί να μπερδευτούν με τον όρο top grain. Το top grain αναφέρεται γενικά σε δέρμα που δεν είναι εντελώς γνήσιο, ενώ το full grain θεωρείται το πιο γνήσιο από όλα τα δέρματα.
Product added to wishlist
Συγκατάθεση για cookie